vrijdag 23 november 2012

Vintage meubels


Vintage. Een stijl die je steeds meer hoort en ziet. Vooral in de mode. Vintage betekend letterlijk ‘een goed jaar’ en werd veel gebruikt bij het maken van wijn. Wanneer er een goed wijnjaar was, de wijn dus goed smaakte zeiden ze ‘Good Vintage!’

Meubels in vintage stijl zie je ook nog steeds en steeds meer. De sfeer uit de jaren 60, nostalgische retro kleuren. Ben jij klaar voor een totale room make over?

Neef Louis is een winkel in Amsterdam met prachtige spullen uit de jaren 20 tot 80, alles is er te vinden. Deze winkel is zelfs zo goed in het opsporen van deze prachtige meubels dat zelfs set designers van de mooiste films er hun inkopen doen.

Neef louis, papaverweg 46-48, Amsterdam

Tips voor room make over:

- Zorg ervoor dat je alle spullen weggooit die je de laatste 2 jaar niet meer hebt aangeraakt. Denk eerst goed na of je er ook echt emotionele waarde aan hebt dat dat ene beeldje met een dikke stof laag op die vensterbank blijft staan. Of die doos die je nog moet uitzoeken. Neem een dag de tijd en pak twee grote plastic zakken, één voor dingen die direct met de dar mee kunnen, en één voor de kringloopwinkel. Een ander kan heel blij worden van dat beeldje onder stof.

- Maak voor alles wat je wel houd en vaak gebruikt vaste plekken. Zo voorkom je dat als je kamer een rotzooi is, het opruimen lang duurt.


- Als je nu klaar bent met het weggooien van alles wat onnodig ruimte inneemt, kun je beginnen met het kiezen van een kleuren pallet. Het kan heel simpel via Paint, maar je kunt je inspiratie ook hier vandaan halen:

 www.thecarolinejohansson.com/blog/ 

-         Nu weet je in welke kleuren en tinten je de kamer wil, en daarop dus je meubels aanpassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten